1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Bramen Coulis van eigen bramen met een " geheim " ingrediënt 😉

Bramen Coulis van eigen bramen met een " geheim " ingrediënt 😉

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2020

Ingrediënten 10 personen


1 kg bramen.
200 gram witte basterdsuiker( of meer naar smaak)
kneep vers citroensap
1 flinke kneep agave siroop( of honing)
2 zakjes vanille suiker
en.... een scheutje geheim ingrediënt Zie foto


Verder heb je nodig


Pan, schone potjes een lepel en een zeef


Bramen Coulis van eigen bramen met een " geheim " ingrediënt 😉
Bramen Coulis van eigen bramen met een
Bramen Coulis van eigen bramen met een " geheim " ingrediënt 😉

Een Swirl door Griekse Yoghurt.

Een Swirl door Griekse Yoghurt.
Bramen Coulis van eigen bramen met een " geheim " ingrediënt 😉
Bramen Coulis van eigen bramen met een
Bramen Coulis van eigen bramen met een " geheim " ingrediënt 😉
Bramen Coulis van eigen bramen met een
Bramen Coulis van eigen bramen met een " geheim " ingrediënt 😉
Bramen Coulis van eigen bramen met een

Na 3 dagen weg met kleindochters en daarna 3 dagen met de kleinzonen was werk aan de winkel bij thuiskomst. Ik bedoel niet het gebruikelijke, maar door het mooie zonnige weer,  was een deel van de bramen heerlijk gerijpt en klaar om geplukt en verwerkt te worden.

Soms vries ik ze schoongemaakt in , maar nu meteen aan de slag om er een mooie coulis van te maken.
Heerlijk warm of koud op ijs. In de Griekse Yoghurt of door de vanille vla en wat je maar bedenken kunt. 

Ik had voordat we weggingen al een potje gemaakt. De kleinkinderen hebben ervan gesmuld. En dat beetje Aperol? Daarvan is alleen de smaak over en geen alcohol
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de schone, gewassen en uitgelekte vruchten met de vanillesuiker, basterdsuiker, citroensap, agavesiroop of honing al roerend ongeveer 10 minuten.

Kieper het fruitprutje in een zeef en vang het vocht op in een kom . Wrijf met de bolle kant van een lepel de pitjes uit. Schraap steeds met de lepel aan de onderkant van de zeef het diksap weg.

Dit is even een klusje, maar het loont de moeite.

Als er alleen nog maar pitjes over zijn , breng je de coulis terug in de pan en breng aan de kook.

Giet dan de bramencoulis tot aan de rand in schone gesteriliseerde potjes . Draai er de dekseltjes op en laat ze omgekeerd circa 15 minuten staan.

Serveertip

Steriliseer de schone potjes en dekseltjes 20 minuten in een oven van 150 graden. Laat de potjes en dekseltjes tot gebruik in de oven staan.

Restjes fruit kun je fijn meekoken. Ik heb er laatst 3 nectarine's zonder velletje doorheen gedaan. Natuurlijk kun je ook gemengd diepvries zomervruchten gebruiken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top