1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Scampi's in kruidenboter met tomatensalsa

Scampi's in kruidenboter met tomatensalsa

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-07-2020

Ingrediënten 4 personen


30 scampi's (gepeld, darmkanaal verwijderd)
2 knoflook teentjes
2 el bladpeterselie (gehakt)
2 el gehakt bieslook
2 el dille (gehakt)
1 citroen
100 g kerstomaten
1 el rodewijnazijn
1 el rode ui (gesnipperd)
1 handje basilicum
100 g basilicum
2 el olijfolie
peper en zout



Scampi's in kruidenboter met tomatensalsa
Scampi's in kruidenboter met tomatensalsa

=18pxDit lekker  gerecht met scampi's is extra snel klaar!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Laat de boter smelten in een pan. Bak de dille, de peterselie en de bieslook samen met de scampi's in de boter. Kruid met peper en zout. Doe op het einde de geperste knoflook bij de scampi's en laat kort meebakken.
2 Pers de helft van de citroen en rasp de schil. Blus met het sap en werk af met de geraspte schil. Snij de kerstomaten in stukjes.
3 Meng de azijn, de olijfolie, de rode ui en het gesnipperd basilicum met de tomaten. Kruid met peper en zout. Verdeel de scampi's over kommetjes of serveer ze in een grote schaal.
4 Dien op met de tomatensalsa en stokbrood.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top