1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kingkrabpoten met kruidenboter

Kingkrabpoten met kruidenboter

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2020

Ingrediënten 4 personen


1/2 kg kingkrab-poot (uit de diepvriezer)
peterselie
verse dragon
verse munt
100 g boter (zacht)
1 sjalot
1 knoflook teentje
2 el limoensap
1/2 tl ras-el-hanou
zwarte peper
zout



Kingkrabpoten met kruidenboter
Kingkrabpoten met kruidenboter

=18pxFeestelijker wordt het niet! Bovendien is dit voorgerecht snel klaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Laat de krabpoten ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel de peterselie, de dragon en de munt, en snipper de kruiden fijn. Meng ze met de ras-el-hanout, de sjalot- en de knoflooksnippers door de boter.
2 Snij de krabpoten overlangs doormidden en bestrijk ze met de kruidenboter. Kruid met peper en zout. Leg ze in vuurvaste schaaltjes en bak ze 10 minuten in de oven. Haal ze eruit en besprenkel naar smaak met limoensap.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top