
Mosselen1 kg
ui (grof gehakt)1
selder (grof gesneden)1 stengel
peterselie1 bosje
knoflook4 teentjes
boter100 g
peper
zout
Een zalig lekker warm zomers hapje
1 Spoel de mosselen grondig. doe ze met de ui en de selder in een pan en breng afgedekt aan de kook. Schud af en toe om, tot alle mosselen open zijn.
2 Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en laat ze even afkoelen. Haal van elke mossel één schelphelft weg.
3 Spoel en droog de peterselie. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Pel en snipper de knoflook.
4 meng de boter met de peterselie en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
5 Schep bij de mosselen in de schelp telkens een koffielepeltje kruidenboter.
6 Verwarm de ovengrill voor. leg de mosselen op een met bakpapier bedekte ovenschaal en zet ze 5 minuten onder de grill.
Libelle