Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 25-07-2020
Een supersnel gerecht dat ook nog eens verrukkelijk smaakt. Echt een gerecht om na een lange werkdag ff te maken als je geen zin hebt lang in de keuken te staan en toch een lekker en gezond hoofdgerecht op tafel wilt toveren :)
Ingrediënten 4 personen
350 gr kipfilet in blokjes1 rode, gele en groene paprika in reepjes
200 gram mangoblokjes
2 el Curry Madras kruiden ( Jonnie Boer)( of 2 el masala kerriepoeder)
2 teen knoflook geperst
2 uien gesnipperd
250 ml warm water
1 blikje tomatenpuree
2 el pinda's zonder zout, grof gehakt en licht geroosterd
2 lente uitjes in ringetjes
1 kippenbouillonblokje ( met minder zout)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 262,98 kcal |
Koolhydraten | 23,52 g |
Eiwitten | 25,72 g |
Vetten | 5,82 g |
Benodigdheden
Hapjespan of wok, snijplank en mesBereidingswijze
Roerbak de kippenblokjes in enkele minuten lichtbruin in 3-4 el olie.
Voeg dan de ui en de geperste knoflookteentjes erbij en bak dit 2 minuten mee. Voeg dan de Curry kruiden toe en bak ook deze 1 minuut mee.
Dan mag de tomatenpuree toegevoegd en ook 1 minuutje meebakken. Voeg het water toe en verkruimel er het kippenbouillonblokje boven . Roer even goed door en kieper de reepjes paprika en de mangoblokjes in de pan. Laat alles 5 minuutjes zachtjes pruttelen en klaar!!!!
Werk het gerecht af met de geroosterde pinda's en bosui ringetjes .
Serveer met rijst of mie.
Bron
Vriendin.nl Eigen tekst en foto's
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties