Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-07-2020
  • Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

  • Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

  • Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

  • Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

  • Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

  • Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

  • Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

  • Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

  • Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

    Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

Een supersnel gerecht dat ook nog eens verrukkelijk smaakt. Echt een gerecht om na een lange werkdag ff te maken als je geen zin hebt lang in de keuken te staan en toch een lekker en gezond hoofdgerecht op tafel wilt toveren :)

 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gr kipfilet in blokjes
1 rode, gele en groene paprika in reepjes
200 gram mangoblokjes
2 el Curry Madras kruiden ( Jonnie Boer)( of 2 el masala kerriepoeder)

2 teen knoflook geperst
2 uien gesnipperd
250 ml warm water
1 blikje tomatenpuree
2 el pinda's zonder zout, grof gehakt en licht geroosterd
2 lente uitjes in ringetjes
1 kippenbouillonblokje ( met minder zout)

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 262,98 kcal
Koolhydraten 23,52 g
Eiwitten 25,72 g
Vetten 5,82 g
Benodigdheden
Hapjespan of wok, snijplank en mes

Bereidingswijze

Roerbak de kippenblokjes in enkele minuten lichtbruin in 3-4 el olie.
Voeg dan de ui en de geperste knoflookteentjes erbij en bak dit 2 minuten mee. Voeg dan de Curry kruiden toe en bak ook deze 1 minuut mee.

Dan mag de tomatenpuree toegevoegd en ook 1 minuutje meebakken. Voeg het water toe en verkruimel er het kippenbouillonblokje boven . Roer even goed door en kieper de reepjes paprika en de mangoblokjes in de pan. Laat alles 5 minuutjes zachtjes pruttelen en klaar!!!!

Werk het gerecht af met de geroosterde pinda's en bosui ringetjes .

Serveer met rijst of mie.

Bron

Vriendin.nl Eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten