1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-07-2020

Ingrediënten 4 personen


350 gr kipfilet in blokjes
1 rode, gele en groene paprika in reepjes
200 gram mangoblokjes
2 el Curry Madras kruiden ( Jonnie Boer)( of 2 el masala kerriepoeder)

2 teen knoflook geperst
2 uien gesnipperd
250 ml warm water
1 blikje tomatenpuree
2 el pinda's zonder zout, grof gehakt en licht geroosterd
2 lente uitjes in ringetjes
1 kippenbouillonblokje ( met minder zout)


Verder heb je nodig


Hapjespan of wok, snijplank en mes


Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....
Verrukkelijke kip-kerrie met mango en paprika.....

Een supersnel gerecht dat ook nog eens verrukkelijk smaakt. Echt een gerecht om na een lange werkdag ff te maken als je geen zin hebt lang in de keuken te staan en toch een lekker en gezond hoofdgerecht op tafel wilt toveren

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roerbak de kippenblokjes in enkele minuten lichtbruin in 3-4 el olie.
Voeg dan de ui en de geperste knoflookteentjes erbij en bak dit 2 minuten mee. Voeg dan de Curry kruiden toe en bak ook deze 1 minuut mee.

Dan mag de tomatenpuree toegevoegd en ook 1 minuutje meebakken. Voeg het water toe en verkruimel er het kippenbouillonblokje boven . Roer even goed door en kieper de reepjes paprika en de mangoblokjes in de pan. Laat alles 5 minuutjes zachtjes pruttelen en klaar!!!!

Werk het gerecht af met de geroosterde pinda's en bosui ringetjes .

Serveer met rijst of mie.

Bron

Vriendin.nl Eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top