1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Koolrabisoep met noten

Koolrabisoep met noten

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-07-2020

Ingrediënten 4 personen


2 wortelen (grof gesneden)
1 koolrabi (grof gesneden)
1 lookteentje (geperst)
1 liter groentebouillon
1 ui (grof gesneden)
75 gram amandelen
6 tijmtakjes (+ extra om af te werken)
olijfolie
peper
zout



Koolrabisoep met noten
Koolrabisoep met noten

Heerlijke soep die snel gemaakt is. De amandelen in dit recept gebruik je als vervanger voor room. Ze maken je soep heerlijk rijk, romig en voedzaam!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verhit wat olijfolie in een grote pot. Fruit hierin de ui glazig. Doe de knoflook erbij en schep even om. Zet het vuur wat hoger en voeg de koolrabi en de wortel toe. Laat al roerend even aanstoven.
-Overgiet met de bouillon. Voeg ook de amandelen en de tijmblaadjes erbij. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes pruttelen.
-Pureer de soep met een mixer en kruid naar smaak met peper & zout.

Serveer met wat extra tijm of andere verse kruiden.



Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top