1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Soep
  5. OOSTERSE SOEP VAN WORTELEN EN KIKKERERWTEN

OOSTERSE SOEP VAN WORTELEN EN KIKKERERWTEN

  • Aziatisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-07-2020

Ingrediënten 4 personen


600 g wortelen
1 tomaat
1 ajuin
1 teentje look
400 g kikkererwten in blik
1 el Solo vloeibaar (boter/margarine)
1 tl kerriepoeder
1 Knorr Bouillonketeltje groenten
20 g rozijnen
1 bosje verse koriander



OOSTERSE SOEP VAN WORTELEN EN KIKKERERWTEN
OOSTERSE SOEP VAN WORTELEN EN KIKKERERWTEN

Heerlijke soep   !   Dien de soep goed warm op met sesambrood of griesmeelbrood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Was de groenten en maak ze schoon. Snij ze daarna in grote stukken.
-Spoel de kikkererwten onder koud water af en laat ze uitlekken.
-Bak de groenten in een pot met 1el boter , voeg ¾ van de kikkererwten, de kerriepoeder en 1 Bouillonketeltje groenten toe.
-Giet 1 liter water in de pot, breng aan de kook en laat 45 minuten koken.
-Neem de pot van het vuur en mix de soep (niet te fijn) en dien ze op in kommen met de rozijnen, de rest van de erwten en de fijngeknipte koriander.


Bron

Solo/knorr



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top