1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zalm
  6. Groentequiche met gerookte zalm

Groentequiche met gerookte zalm

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-07-2020

Ingrediënten 3 personen


5 of 6 plakjes diepvries bladerdeeg of deeg voor hartige taart
3 of 4 plakjes belegen kaas
2 eetlepels zonnebloemolie
1 sjalotje, gesnipperd
1/2 rode paprika in stukjes
1/2 gele paprika in stukjes
1 middelgrote prei, in kleine stukjes
2 lente-uitjes, in stukjes
plm.100 gram doperwten (diepvries)
plm. 150 gram gerookte zalm in stukjes (mag ook meer zijn)
3 eieren (M), losgeklopt
200 ml slagroom of crème fraîche
peper, zout, nootmuskaat
plm. 50 gam geraspte belegen kaas


Verder heb je nodig


Quichevorm of springvorm plm.22 tot 24 cm
koekenpan
bakpapier


Veel groenten en gerookte zalm: niet alleen gezonde maar ook lekkere quiche
Veel groenten en gerookte zalm: niet alleen gezonde maar ook lekkere quiche
Groentequiche met gerookte zalm
Groentequiche met gerookte zalm
Groentequiche met gerookte zalm
Groentequiche met gerookte zalm

Ik had nogal wat restjes groenten en een pakje gerookte zalm over. Ook had ik plakjes bladerdeeg in de vriezer. Bij elkaar opgeteld  kom je dan aan lekkere gezonde quiche.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje bladerdeeg of deeg voor hartige taart.
Laat de plakjes deeg ondooien.

Bekleed de vorm met bakpapier en daara met het ontdooide deeg.
Prik de bodem hier en daar in met een vork.
Leg plakjes kaas over de bodem van de hartige taart.
Vethit de olie in de koekenpan. Bak hierin eerst het sjalotje, dan de prei plm.2 minuten. Voeg daarna de doperwten, lente-uitjes en de paprika toe en bak alles plm. 5 minuten. Meng de in stukjes gesneden gerookte zalm erdoor.
Breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat een beetje afkoelen.
Verdeel de groenten over het deeg dat is bekleed met de kaasplakjes.
Klop de eieren los met de slagroom. Maak ook op smaak met peper en zout.
Giet dit over de groenten.
Strooi er nog wat geraspte kaas over..
Zet de quiche op de 2e richel van onderen in de voorverwarmde oven. Laat de quiche plm.25 tot 30 minuten bakken tot hij een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

Lekker met een salade.
In plaats van doperwten kun je ook sperziebonen, peultjes, snijbonen etc. gebruiken (wel even voorkoken).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top