Ge­grild Mon­go­lisch lam­vlees

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-07-2020
  • Ge­grild Mon­go­lisch lam­vlees

    Ge­grild Mon­go­lisch lam­vlees

    Ge­grild Mon­go­lisch lam­vlees

Lekker grill recept uit Mongolië dat prima smaakt en makkelijk te bereiden is 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eetlepels droge sherry
1½ eetlepel sojasaus (licht)
3 cm verse gemberwortel (fijngehakt)
1 theelepel bruine basterdsuiker
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
600 g lamsboutlapjes à la minute
1 eetlepel olie
2 uien (in ringen)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-In kom sherry, sojasaus, gember, suiker en knoflook mengen.
-Lamsvlees in repen van 4 cm snijden en door marinade scheppen.
-Minimaal 30 min. laten marineren.

-Ovengrill voorverwarmen.
-Repen vlees uit marinade nemen, droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen.
-Bakplaat 10 cm onder hete grill schuiven en vlees in 6 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren.

-In koekenpan olie verhitten en uiringen al om scheppend bakken. Vlees op vier borden scheppen en bestrooien met zout en peper.
-Uiringen erover verdelen.

Bron

AH

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten