1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Ge­grild Mon­go­lisch lam­vlees

Ge­grild Mon­go­lisch lam­vlees

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-07-2020

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels droge sherry
1½ eetlepel sojasaus (licht)
3 cm verse gemberwortel (fijngehakt)
1 theelepel bruine basterdsuiker
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
600 g lamsboutlapjes à la minute
1 eetlepel olie
2 uien (in ringen)



Ge­grild Mon­go­lisch lam­vlees
Ge­grild Mon­go­lisch lam­vlees

Lekker grill recept uit Mongolië dat prima smaakt en makkelijk te bereiden is 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-In kom sherry, sojasaus, gember, suiker en knoflook mengen.
-Lamsvlees in repen van 4 cm snijden en door marinade scheppen.
-Minimaal 30 min. laten marineren.

-Ovengrill voorverwarmen.
-Repen vlees uit marinade nemen, droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen.
-Bakplaat 10 cm onder hete grill schuiven en vlees in 6 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren.

-In koekenpan olie verhitten en uiringen al om scheppend bakken. Vlees op vier borden scheppen en bestrooien met zout en peper.
-Uiringen erover verdelen.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top