
3 eetlepels droge sherry
1½ eetlepel sojasaus (licht)
3 cm verse gemberwortel (fijngehakt)
1 theelepel bruine basterdsuiker
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
600 g lamsboutlapjes à la minute
1 eetlepel olie
2 uien (in ringen)
Lekker grill recept uit Mongolië dat prima smaakt en makkelijk te bereiden is
-In kom sherry, sojasaus, gember, suiker en knoflook mengen.
-Lamsvlees in repen van 4 cm snijden en door marinade scheppen.
-Minimaal 30 min. laten marineren.
-Ovengrill voorverwarmen.
-Repen vlees uit marinade nemen, droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen.
-Bakplaat 10 cm onder hete grill schuiven en vlees in 6 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren.
-In koekenpan olie verhitten en uiringen al om scheppend bakken. Vlees op vier borden scheppen en bestrooien met zout en peper.
-Uiringen erover verdelen.
AH