1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Jammie, jammie kip ketjap, in een heerlijke marinade

Jammie, jammie kip ketjap, in een heerlijke marinade

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-07-2020

Ingrediënten 3 personen


1 kilo kipdijfilet, in reepjes
5-6 eetl. zonnebloemolie
4 teentjes knoflook, uitgeperst
2 eetlepels gembersiroop
5 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels ketjap asin
1 eetl. hoisin saus
2 rode uien, fijngesnipperd
1 wat opgehoopte eetl. lichtbruine basterdsuiker
Sap van een halve citroen
1 verkruimeld vleesbouillon blokje
1 theelepel sambal badjak
1 eetl. gember uit een potje of ca. 5 cm verse gember, geschild en geraspt. Ik heb het uit een potje genomen
kopje water met voldoende maizena, om de saus in te dikken


Verder heb je nodig


Grote braadpan; vleesmes, kom, snijplank


Jammie, jammie kip ketjap, in een heerlijke marinade
Jammie, jammie kip ketjap, in een heerlijke marinade
Jammie, jammie kip ketjap, in een heerlijke marinade
Jammie, jammie kip ketjap, in een heerlijke marinade
Jammie, jammie kip ketjap, in een heerlijke marinade
Jammie, jammie kip ketjap, in een heerlijke marinade
Jammie, jammie kip ketjap, in een heerlijke marinade
Jammie, jammie kip ketjap, in een heerlijke marinade

Gemakkelijk en erg lekker. Heerlijk met fussilie, of een andere pasta of met rijst. En een lekkere komkommer salade erbij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de marinade : marineer het vlees minimaal 30 min. en zet afgedekt in de koelkast. Kan ook een dag van te voren. Ik heb de marinade de hele middag in de koelkast gehad.

MARINADE: Snijd de kip in smalle reepjes
Meng in een kom de kip met 4 eetl. olie, de helft van de knoflook, gembersiroop, geraspte gember of uit het potje.
de 3 soorten ketjap en de helft van de uien, basterdsuiker en het bouillon tablet verkruimeld

Na het marineren gaan we bakken
Zet een grote braadpan op het vuur. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de rest van de ui en de knoflook. 3-4 min. Schep de gemarineerde kip in de pan erbij en op hoog vuur, af en toe goed roerend, dan 5 minuten mee.
Voeg 250 ml. warm water toe, roer in een koffiekopje ook warm water toe en roer er naar eigen smaak de hoeveelheid maizena doorheen. Giet dat ook in de pan en roer goed door. Als het de juiste dikte heeft bereikt naar je eigen smaak, dan vuur nog even helemaal hoog en als het blubbert dan op de laagste stand, met een deksel er schuin op, 30 min. lekker laten sudderen tot het vlees lekker mals is.regelmatig alles goed doorroeren. heerlijk met fusilli, die kun je dan in de tussentijd ook laten garen in 10 min. En met een lekkere komkommer salade er nog bij, dan kan het smullen beginnen

Serveertip

Fusilli erbij en komkommer salade

Bron

Aangepast recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top