
Roggebrood (voor erbij)
2 gele paprika's
2 rode paprika's
3 knoflook teentjes
1 ui
4 tomaten
2 rode chilipepers
10 el olijfolie (of wat minder, naar eigen smaak)
50 g groene olijven (zonder pit)
20 g kappertjes
2 el gedroogde oregano
peper
zout
Kleurrijke groentjes gerecht uit het zuiden van Italië
1 Verwarm de oven voor op 200°C.
2 Spoel de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadjes. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat, met de velkant naar boven. Gril de paprika's 4 tot 8 minuten, tot ze zwart kleuren. Neem uit de oven en bedek ze zo'n 2 minuten met een koude, vochtige keukenhanddoek (of stop ze in een plastic zak). Haal met een mesje het vel van de halve paprika's en snij ze in stukken van 2 cm.
3 Pel en snipper de knoflook. Pel de ui en snij ze in partjes. Spoel de tomaten en verwijder de kroontjes, snij ze in stukken van 1,5 cm. Spoel de pepertjes en snij ze grof.
4 Verhit de olie in een pan en fruit de ui glazig met de knoflook. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat nog 2 tot 4 minuten mee stoven. Breng op smaak met peper en zout. Schep de peperonata in een schaal. Serveer met stevig roggebrood.
Libelle