Super lekkere Griekse visschotel met tomaat paprika olijven en feta

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-07-2020
  • Super lekkere Griekse visschotel met tomaat paprika olijven en feta

    Super lekkere Griekse visschotel met tomaat paprika olijven en feta

    Super lekkere Griekse visschotel met tomaat paprika olijven en feta

Deze lekkere ovenschotel brengt je echt in Griekse sferen. Lekker buiten op je terras of balkon en dan smullen van deze heerlijke visschotel die in een mum van tijd klaar is.
Lekker wijntje erbij en smullen maar.
N.B. Hou je niet van olijven? Gewoon weglaten, ook zonder olijven is dit heerlijk. !!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram kabeljauwhaasje
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 laurierblad
1 flinke vleestomaat, ontveld, in blokjes
1 gele paprika, schoongemaakt in blokjes
1 verkruimelde groente- of kruidenbouillontablet
zout, peper
2 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels gedroogde oregano
2 theelepels honing
donkere Kalamata olijven zonder pit
50 gram feta kaas in stukjes
citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan
ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Bak het laurierblad even mee, dat zorgt voor meer smaak.
Voeg de stukjes tomaat en paprika toe en kruid het geheel met de verkruimelde bouillontablet, honing, tijm en oregano.
Laat de saus plm. 15 minuten zachtjes sudderen.
Giet de saus in een vuurvaste schaal.
Bestrooi de vis met zout en peper.
Leg de visfilets in de saus. Druppel wat citroensap en een beetje olijfolie over de vis.
Zet de schaal plm. 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Haal de schaal uit de oven.
Verdeel de olijven en de feta over de vis. Zet de schaal nog 8 tot 10 minuten terug in de oven. (Niet langer!)

Serveertip

Lekker met vers stokbrood, krielaardappeltjes en een groene salade.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 29-07-2021

Dat is nog eens leuk om te horen José. Dank je wel voor je hele leuke reactie bij mijn recept.

jdmvermeer avatar
jdmvermeer 28-07-2021

Petra, ik heb dit gerecht zondag gemaakt en wat hebben we ervan gesmuld. Dit komt zeker vaker op tafel! lieve groet, José

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten