1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Aardbeien Romanov

Aardbeien Romanov

  • Wereld, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-07-2020

Ingrediënten 4 personen


750 gram aardbeien
poedersuiker
2 eetlepels wodka
200 ml slagoom
200 ml Griekse Yoghurt of kwark
suiker
1 glas sinaasappelsap
kaneelkoekje, eventueel


Verder heb je nodig


Blender of keukenmachine


Aardbeien Romanov
Aardbeien Romanov

Ooit gegeten bij Catch by Simonis, was heerlijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de aarbeien, haal de kroontjes er vanaf en snijd in vieren.
Strooi poedersuiker over de aarbeien en voeg de wodka en sinaasappelsap toe.
Dek af en zet 1 uur in de koelkast om te marineren.
Doe naar smaak suiker bij de slagroom en klop lobbig.
Schep 1/3 van de gemarineerde aardbeien (zonder het vocht) in een blender of keukenmachine en pureer ze.
Meng deze aarbeiencoulis voor 2/3 met met de yoghurt en schep de slagroom er door.
Schep in mooie schaaltjes een laagje aarbeien met daar bovenop yoghurtmengsel.
Maak weer een laagje aardbeien en eindig met yoghurtmengsel.
Als laatste schep je er nog wat aardbeien op en schenk er het restantje aardbeiencoulis over.
Versier met een takje munt en eventueel met kruimels van een kaneelkoekje, voor het krokantje.

Serveertip

Je kan dit serveren met een bolletje vanille ijs

Bron

Angeli kookt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van debby020978


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van debby020978
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top