Pittig gekruid ketjap gehakt met sperziebonen tomaat en lenteuitjes

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-07-2020
  • Pittig gekruid ketjap gehakt met sperziebonen tomaat en lenteuitjes

    Pittig gekruid ketjap gehakt met sperziebonen tomaat en lenteuitjes

    Pittig gekruid ketjap gehakt met sperziebonen tomaat en lenteuitjes

Er waren haricots verts overgebleven en tomaten die op moesten. Bovendien hadden we echt zin in een beetje pittige maaltijd. Zo ontstond dit lekkere gehaktpannetje met sperziebonen (haricots verts).

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Plm. 200 gram sperziebonen
2 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
plm. 250 gram gemengd gehakt
peper, zout
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1/2 Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd
1 theelepel sambal brandal
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel gemalen komijn (djahé)
1 grote vleestomaat, ontveld, zonder pitjes, in kleine stukjes
3 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
3 lente-uitjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 528,03 kcal
Koolhydraten 25,75 g
Eiwitten 29,71 g
Vetten 32,28 g
Benodigdheden
Wok of hapjespan
vergiet

Bereidingswijze

Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat de bonen goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in de pan en bak hierin het gehakt in grove stukken rondom goed bruin. Kruid het gehakt met peper en zout.
Voeg de gesnipperde sjalotjes, knoflook, Spaanse rode peper en sambal toe en bak dit 2 tot 3 minuten al omscheppend mee.
Doe de tomatenblokjes erbij en bak dit ook een paar minuten al omscheppend mee.
Voeg de beetgare sperziebonen en de ketjap toe. Breng alles aan de kook. Laat even doorkoken tot de ketjap dikker wordt.
Meng op het laatst de lente-uitjes erdoor.
Proef !!! En maak eventueel verder op smaak met wat zout.

Serveertip

Lekker met mihoen of met mijn recept "Kerrierijst : https://www.smulweb.nl/recepten/1396427/Kerrierijst "

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 03-09-2020

Heel leuk om te horen dat jullie dit gehaktpannetje lekker vonden. Dank je wel. Groetjes, Petra

Lammy1954 avatar
Lammy1954 01-09-2020

Vorige week gemaakt Petra, was erg lekker en komt zeker vaker hier op tafel. Groetjes Lammy

pwiggers avatar
pwiggers 31-07-2020

Dank je wel mdelvoie en Lammy1954. Het is lekker en snel te maken. Wij vonden het heerlijk.

Lammy1954 avatar
Lammy1954 28-07-2020

Dit lijkt me een heerlijk gerecht Petra en ga ik snel eens maken. Groetjes Lammy

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 28-07-2020

Hoi Petra, Ik was wat aan het snuffelen en zag dat dit recept door verschillende mensen bewaard is dus ben ik gaan kijken en omdat het er zo lekker uitziet ga ik het ook eens maken. Bedankt voor dit lekkere recept. Lieve groetjes .. Margrit

pwiggers avatar
pwiggers 26-07-2020

Marc1969 zegt op 26 juli 2020 15:21:12 overdit recept: Hoi Petra, we hebben er ontzettend lekker van gegeten! Ontzettend lekker. Bedankt. Gr Marc

pwiggers avatar
pwiggers 24-07-2020

Dank je wel Jos. Fijn te horen dat de maaltijd je goed heeft gesmaakt.

professoroud avatar
professoroud 23-07-2020

Dat was inderdaad een lekker en makkelijk te bereiden gerecht. De kruiderij maakt het speciaal!

pwiggers avatar
pwiggers 23-07-2020

Leuk Jos, ik hoop dat je het lekker vindt. Bedankt voor je reactie bij mijn recept. Groet, Petra

professoroud avatar
professoroud 21-07-2020

Vandaag sperziebonen van een buurman uit zijn moestuin gekregen, dus dit lekkers ga ik morgen proberen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten