Pittig gekruid ketjap gehakt met sperziebonen tomaat en lenteuitjes
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 21-07-2020
Er waren haricots verts overgebleven en tomaten die op moesten. Bovendien hadden we echt zin in een beetje pittige maaltijd. Zo ontstond dit lekkere gehaktpannetje met sperziebonen (haricots verts).
Ingrediënten 2 personen
Plm. 200 gram sperziebonen2 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
plm. 250 gram gemengd gehakt
peper, zout
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1/2 Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd
1 theelepel sambal brandal
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel gemalen komijn (djahé)
1 grote vleestomaat, ontveld, zonder pitjes, in kleine stukjes
3 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
3 lente-uitjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 528,03 kcal |
Koolhydraten | 25,75 g |
Eiwitten | 29,71 g |
Vetten | 32,28 g |
Benodigdheden
Wok of hapjespanvergiet
Bereidingswijze
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat de bonen goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in de pan en bak hierin het gehakt in grove stukken rondom goed bruin. Kruid het gehakt met peper en zout.
Voeg de gesnipperde sjalotjes, knoflook, Spaanse rode peper en sambal toe en bak dit 2 tot 3 minuten al omscheppend mee.
Doe de tomatenblokjes erbij en bak dit ook een paar minuten al omscheppend mee.
Voeg de beetgare sperziebonen en de ketjap toe. Breng alles aan de kook. Laat even doorkoken tot de ketjap dikker wordt.
Meng op het laatst de lente-uitjes erdoor.
Proef !!! En maak eventueel verder op smaak met wat zout.
Serveertip
Lekker met mihoen of met mijn recept "Kerrierijst : https://www.smulweb.nl/recepten/1396427/Kerrierijst "
Laatste reacties
Heel leuk om te horen dat jullie dit gehaktpannetje lekker vonden. Dank je wel. Groetjes, Petra
Vorige week gemaakt Petra, was erg lekker en komt zeker vaker hier op tafel. Groetjes Lammy
Dank je wel mdelvoie en Lammy1954. Het is lekker en snel te maken. Wij vonden het heerlijk.
Dit lijkt me een heerlijk gerecht Petra en ga ik snel eens maken. Groetjes Lammy
Hoi Petra, Ik was wat aan het snuffelen en zag dat dit recept door verschillende mensen bewaard is dus ben ik gaan kijken en omdat het er zo lekker uitziet ga ik het ook eens maken. Bedankt voor dit lekkere recept. Lieve groetjes .. Margrit
Marc1969 zegt op 26 juli 2020 15:21:12 overdit recept: Hoi Petra, we hebben er ontzettend lekker van gegeten! Ontzettend lekker. Bedankt. Gr Marc
Dank je wel Jos. Fijn te horen dat de maaltijd je goed heeft gesmaakt.
Dat was inderdaad een lekker en makkelijk te bereiden gerecht. De kruiderij maakt het speciaal!
Leuk Jos, ik hoop dat je het lekker vindt. Bedankt voor je reactie bij mijn recept. Groet, Petra
Vandaag sperziebonen van een buurman uit zijn moestuin gekregen, dus dit lekkers ga ik morgen proberen.