Spaanse wokschotel met tuinbonen

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Spaanse wokschotel met tuinbonen

    Spaanse wokschotel met tuinbonen

    Spaanse wokschotel met tuinbonen

  • Spaanse wokschotel met tuinbonen

    Spaanse wokschotel met tuinbonen

    Spaanse wokschotel met tuinbonen

  • Spaanse wokschotel met tuinbonen

    Spaanse wokschotel met tuinbonen

    Spaanse wokschotel met tuinbonen

  • Spaanse wokschotel met tuinbonen

    Spaanse wokschotel met tuinbonen

    Spaanse wokschotel met tuinbonen

  • Spaanse wokschotel met tuinbonen

    Spaanse wokschotel met tuinbonen

    Spaanse wokschotel met tuinbonen

  • Spaanse wokschotel met tuinbonen

    Spaanse wokschotel met tuinbonen

    Spaanse wokschotel met tuinbonen

  • Spaanse wokschotel met tuinbonen

    Spaanse wokschotel met tuinbonen

    Spaanse wokschotel met tuinbonen

Toen in verse tuinbonen zag liggen bij de groenteboer kon ik niet anders dan er een zak meenemen. Zou ik ze gewoon maken op mijn moeders manier met een bloemkoolsausje? Toch nog even verder gekeken en dit was het resultaat.

TIP: Als je de taaie velletjes vervelend vind kun je de tuinbonen ook "dubbeldoppen" (nadat je ze gekookt hebt).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 600 gram vers gedopte tuinbonen ( of diepvries) voor 600 gram heb je ongeveer 1500 gram ongedopte bonen nodig.
- 3 el olijfolie
- 225 gram chorizo (in reepjes)
- 2 rode puntpaprika's (in reepjes)
- 1 rode ui (in halve ringen)
- 500 gram krieltjes (even voorkoken)
- enkele takjes tijm (of 1 tl gedroogde tijm)
- 100 milliliter vleesbouillon (1/2 tablet)
- 5 gedroogde tomaten op olie (in reepjes)
- 2 el platte peterselie (gehakt)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Kook de verse tuinbonen 5 minuten (diepvries 3 minuten) en giet ze af.
- Was de krieltjes (schillen hoeft niet) en snij grote exemplaren in stukken, kook ze 5 minuten en giet ze af.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de chorizo 2-3 minuten.
- Voeg eerst de puntpaprika en de ui, en daarna krieltjes en tuinbonen toe en roerbak circa 4 minuten.
- Voeg de tijm en vleesbouillon toe. Schep goed door elkaar en laat het inkoken tot de vleesbouillon bijna verdampt is.
- Schep de tomatenreepjes erdoor en bestrooi met de peterselie.

Bron

Boodschappen, in eigen keuken gemaakt en een beetje aanpast.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Doorsturen

Home Recepten