1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spitskool Stampot

Spitskool Stampot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-07-2020

Ingrediënten 4 personen


500 gr gehakt, 600 gr spitskool,600 gr aardappels,1 rode paprika, 1 grote ui, zout,peper,kerriepoeder, paprikapoeder.olijfolie (in de wok) roomboter(voor de puree)


Verder heb je nodig


Wok,pan,snijplank,snijmes


Spitskool uit eigen Moestuin.
Spitskool uit eigen Moestuin.

Voor het eerst zelf spitskool gekweekt op mijn moestuin,als oude kok dit heerlijke stampotje bedacht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spitskool door midden snijden,de achterste kern eruit snijden en in repen snijden van 2 cm en goed wassen en uitlekken, ui snipperen en paprika in blokjes snijden.
Gehakt in de wok rul bakken en uit de pan halen, ui fruiten in de wok paprika erbij en dan de spitskool en dit op matig vuur regelmatig omscheppen,zout peper paprika en kerriepoeder er bij en omscheppen.
De aardappels koken en daarna een puree van maken met wat kookvocht klontje roomboter en aromat of zout en peper erbij. De puree bij de groente met het gehakt en dit doorscheppen. even proeven of je het pittiger wilt.

Serveertip

Kan meteen op tafel of in een ovenschaal met wat oude kaas bestrooien en in de oven op 180 grdn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van retteketed


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van retteketed
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top