Tiramisu zonder ei

  • Italiaans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-07-2020
  • Tiramisu zonder ei

    Tiramisu zonder ei

    Tiramisu zonder ei

Tiramisu op bijna traditionele wijze. In dit gerecht zit geen ei. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 ml slagroom
50 g witte basterdsuiker
250 g mascarpone
250 g ricotta
300 ml sterke koffie
200 ml koffielikeur (bijvoorbeeld Tia Maria)
300 g lange vingers
1 el cacaopoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer, schaal, zeefje.

Bereidingswijze

1. Klop in een kom de slagroom met de suiker stijf. Roer de mascarpone en de ricotta los in een kom en spatel er de slagroom door.

2. Doe de koffie met de koffielikeur in een diep bord of lage schaal. Week de lange vingers 1 voor 1 steeds 5 sec. in het koffiemengsel en leg vervolgens in de schaal zodat de hele bodem bedekt is.

3. Schep er de helft van het mascarponemengsel op. Maak vervolgens weer een laag van de rest van de lange vingers die in de rest van het koffiemengsel zijn gedoopt. Bedek met de rest van het mascarponemengsel.

4. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de tiramisu 2 uur opstijven in de koelkast.

5. Neem de tiramisu uit de koelkast en zeef er vlak voor het serveren de cacaopoeder over.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten