1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaanse filetlapjes

Italiaanse filetlapjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-07-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kg kruimige aardappelen
2 el olijfolie
4 procureurlapjes gemarineerd
400 g Italiaanse roerbakmix
700 g gezeefde tomaten
100 g kappertjes
15 g platte peterselie


Verder heb je nodig


Staafmixer, hoge maatbeker, purreestamper.


Snelle Italiaanse procureurlapjes met zelfgemaakte gremolata. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng voor de aardappelen een pan water aan de kook.

2. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak het vlees rondom 5 min. op hoog vuur. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

3. Kook intussen de aardappelen in 12 min. gaar.

4. Bak de roerbakmix 3 min. in het achtergebleven bakvet van het vlees. Voeg de gezeefde tomaten toe en roer door. Leg het vlees in de saus en stoof met het deksel op de pan 5 min.

4. Giet voor de gremolata de kappertjes af en doe in de hoge maatbeker. Voeg de peterselie toe en maal fijn met de staafmixer. Houd wat kookvocht van de aardappelen apart. Giet ze af, doe terug in de pan en stamp met wat kookvocht tot een smeuïge puree.

5. Schep de puree op een bord en verdeel er het vlees met de saus over. Schep er de gremolata op.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top