Romige bietensoep

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-07-2020

Recept komt uit Trouw en is een mooie creatieve vorm voor de rode bieten in de moestuin. I.pv. rode biet gebruik ik ook altijd wat chioggiabiet, dat is wat zoeter en moet wat korter meekoken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 liter boullon
R rauwe bieten (waarvan een deel chioggiabiet)
½ venkel
1 Kruimige aardappel
1 rode paprika
Flinke ui
2 tenen konoflook
2 eetl. Tomatenpuree
1 tl gemalen komijn
1 tl versgeraspte gember
2 el creme fraiche
Blokjes romige feta
Dille
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ruime soep of braadpan

Bereidingswijze

Schil de rauwe bieten
Snijd bieten, venkel, paprika en aardappel in ongeveer gelijke stukken
Fruit gesneden ui en gehakte knopflook in 3 el olifolie
Voeg alle groente toe, bak enkele minuten mee
Voeg tomatenpuree, gember en komijn roe, bak weer even door
Voeg 1 liter bouillon toe
Kook 30 minuten
Pureer (dat doe ik zelf bij voorkeur niet!)
Schep soep in borden, doe er een scheutje room bij, wat feta en dille
Serveer met (liefst) warm brood

Bron

Trouw

Serveertip

Niet pureren dan herken je en proef je de ingrdienten beter
Chioggia korter koken dus later toevoegen, 15 minuten koken vind ik genoeg.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten