Romige bietensoep
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 19-07-2020
Recept komt uit Trouw en is een mooie creatieve vorm voor de rode bieten in de moestuin. I.pv. rode biet gebruik ik ook altijd wat chioggiabiet, dat is wat zoeter en moet wat korter meekoken.
Ingrediënten 4 personen
1 liter boullonR rauwe bieten (waarvan een deel chioggiabiet)
½ venkel
1 Kruimige aardappel
1 rode paprika
Flinke ui
2 tenen konoflook
2 eetl. Tomatenpuree
1 tl gemalen komijn
1 tl versgeraspte gember
2 el creme fraiche
Blokjes romige feta
Dille
Benodigdheden
Ruime soep of braadpanBereidingswijze
Schil de rauwe bieten
Snijd bieten, venkel, paprika en aardappel in ongeveer gelijke stukken
Fruit gesneden ui en gehakte knopflook in 3 el olifolie
Voeg alle groente toe, bak enkele minuten mee
Voeg tomatenpuree, gember en komijn roe, bak weer even door
Voeg 1 liter bouillon toe
Kook 30 minuten
Pureer (dat doe ik zelf bij voorkeur niet!)
Schep soep in borden, doe er een scheutje room bij, wat feta en dille
Serveer met (liefst) warm brood
Bron
Trouw
Serveertip
Niet pureren dan herken je en proef je de ingrdienten beter
Chioggia korter koken dus later toevoegen, 15 minuten koken vind ik genoeg.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties