Lauwe pastasalade met gorgonzola

  • Italiaans, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-07-2020
  • Lauwe pastasalade met gorgonzola

    Lauwe pastasalade met gorgonzola

    Lauwe pastasalade met gorgonzola

Deze lauwe pastasalade smaakt lekker met toast , maar doet het ook zeer goed op Uw BBQ party .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g rigatoni
1 appel (granny smith)
1 citroen
1/2 bloemkool
1/2 krop ijsbergsla
50 g walnoten
250 g gorgonzola
1 dl room
7 el melk
50 g boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Was de appel, bloemkool en ijsbergsla. Verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne plakjes. Sprenkel er citroensap over tegen het verkleuren. Snij de bloemkool met behulp van een mandoline in dunne plakjes. Spoel en snij de ijsbergsla in beetklare stukken. Hussel alles door elkaar.
2 Kook de rigatoni beetgaar in ruim voldoende gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
3 Maak 200 g gorgonzola fijn (hou 50 g apart voor de afwerking) en meng de kaas met de melk en de boter. Warm het mengsel een paar minuutjes op tot je een smeuïge crème hebt. Roer er de room door de saus. Schep de saus over de rigatoni.
4 Vul de borden met de pasta. Werk af met de appel, bloemkool, ijsbergsla, gehakte walnoten en de rest van de gorgonzola.

Lekker met toastbrood.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten