1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pastasalade
  5. Lauwe pastasalade met gorgonzola

Lauwe pastasalade met gorgonzola

  • Italiaans, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-07-2020

Ingrediënten 4 personen


300 g rigatoni
1 appel (granny smith)
1 citroen
1/2 bloemkool
1/2 krop ijsbergsla
50 g walnoten
250 g gorgonzola
1 dl room
7 el melk
50 g boter



Lauwe pastasalade met gorgonzola
Lauwe pastasalade met gorgonzola

Deze lauwe pastasalade smaakt lekker met toast , maar doet het ook zeer goed op Uw BBQ party .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Was de appel, bloemkool en ijsbergsla. Verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne plakjes. Sprenkel er citroensap over tegen het verkleuren. Snij de bloemkool met behulp van een mandoline in dunne plakjes. Spoel en snij de ijsbergsla in beetklare stukken. Hussel alles door elkaar.
2 Kook de rigatoni beetgaar in ruim voldoende gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
3 Maak 200 g gorgonzola fijn (hou 50 g apart voor de afwerking) en meng de kaas met de melk en de boter. Warm het mengsel een paar minuutjes op tot je een smeuïge crème hebt. Roer er de room door de saus. Schep de saus over de rigatoni.
4 Vul de borden met de pasta. Werk af met de appel, bloemkool, ijsbergsla, gehakte walnoten en de rest van de gorgonzola.

Lekker met toastbrood.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top