Spoom (Citroen)

  • Frans, Tussengerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-07-1999

Een heerlijke verfrissing tussen het vis-en vleesgerecht. (Spoom is een ijsgerecht(sorbet)).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gr suiker
1 1/2 dl water
3 dl citroensap
1 el citroenrasp
Roze Champagne of Calvados of Droge witte mousserende wijn.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Diepvriezer.
Wijn of champagnegazen.

Voorbereiding

Kan 24 uur van tevoren gemaakt worden of 4uur minimaal.

Bereidingswijze

Suiker,water en citroensap verwarmen tot de suiker is opgelost.Geraspte citroenschil toevoegen en het mengsel laten afkoelen.Mengsel zeven,in diepvriesdoosje schenken en in de vriezer 4 uur laten bevriezen.ELK UUR MET VORK DOORROEREN.

Serveertip

Ijsbolletjes in de glazen verdelen dan de roze champagne of calvados of de droge witte mousserende wijn erop schenken.
GARNEREN:met een heel dun lang reepje citroen.

Laatste reacties

Lammy1954 avatar
Lammy1954 20-11-2013

Dit recept neem ik mee voor de Kerst, dank je wel. groetjes Lammy

adeline43 avatar
adeline43 19-12-2011

had je recept al meegenomen maar nog niet gereageerd,bij deze bedankt! Groetjes, Adeline

pp1970 avatar
pp1970 05-12-2011

Al weer eentijd geleden dat ik deze gemaakt heb voor een kerst dineetje, ga dit zeker weer maken dit jaar end an ook nog is voor beiden dagen. Gewoon erg lekker.

smullen-met-de-kerst avatar

Ik neem deze spoom voorlopig mee naar de kerstmaaltijd. Je hoort nog!!! Lidy

alleybassey avatar
alleybassey 14-12-2001

Heb dit lekkere recept van je meegenomen! Anneke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten