Spoom (Citroen)
- Frans, Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 22-07-1999
Een heerlijke verfrissing tussen het vis-en vleesgerecht. (Spoom is een ijsgerecht(sorbet)).
Ingrediënten 4 personen
150 gr suiker1 1/2 dl water
3 dl citroensap
1 el citroenrasp
Roze Champagne of Calvados of Droge witte mousserende wijn.
Benodigdheden
Diepvriezer.Wijn of champagnegazen.
Voorbereiding
Kan 24 uur van tevoren gemaakt worden of 4uur minimaal.
Bereidingswijze
Suiker,water en citroensap verwarmen tot de suiker is opgelost.Geraspte citroenschil toevoegen en het mengsel laten afkoelen.Mengsel zeven,in diepvriesdoosje schenken en in de vriezer 4 uur laten bevriezen.ELK UUR MET VORK DOORROEREN.
Serveertip
Ijsbolletjes in de glazen verdelen dan de roze champagne of calvados of de droge witte mousserende wijn erop schenken.
GARNEREN:met een heel dun lang reepje citroen.
Laatste reacties
Dit recept neem ik mee voor de Kerst, dank je wel. groetjes Lammy
had je recept al meegenomen maar nog niet gereageerd,bij deze bedankt! Groetjes, Adeline
Al weer eentijd geleden dat ik deze gemaakt heb voor een kerst dineetje, ga dit zeker weer maken dit jaar end an ook nog is voor beiden dagen. Gewoon erg lekker.
Ik neem deze spoom voorlopig mee naar de kerstmaaltijd. Je hoort nog!!! Lidy
Heb dit lekkere recept van je meegenomen! Anneke.