150 gr suiker
1 1/2 dl water
3 dl citroensap
1 el citroenrasp
Roze Champagne of Calvados of Droge witte mousserende wijn.
Diepvriezer.
Wijn of champagnegazen.
Een heerlijke verfrissing tussen het vis-en vleesgerecht. (Spoom is een ijsgerecht(sorbet)).
Kan 24 uur van tevoren gemaakt worden of 4uur minimaal.
Suiker,water en citroensap verwarmen tot de suiker is opgelost.Geraspte citroenschil toevoegen en het mengsel laten afkoelen.Mengsel zeven,in diepvriesdoosje schenken en in de vriezer 4 uur laten bevriezen.ELK UUR MET VORK DOORROEREN.
Ijsbolletjes in de glazen verdelen dan de roze champagne of calvados of de droge witte mousserende wijn erop schenken.
GARNEREN:met een heel dun lang reepje citroen.
Lammy1954 20-11-2013
Dit recept neem ik mee voor de Kerst, dank je wel. groetjes Lammy
adeline43 19-12-2011
had je recept al meegenomen maar nog niet gereageerd,bij deze bedankt! Groetjes, Adeline
pp1970 05-12-2011
Al weer eentijd geleden dat ik deze gemaakt heb voor een kerst dineetje, ga dit zeker weer maken dit jaar end an ook nog is voor beiden dagen. Gewoon erg lekker.
smullen-met-de-kerst 18-12-2001
Ik neem deze spoom voorlopig mee naar de kerstmaaltijd. Je hoort nog!!!
Lidy
alleybassey 14-12-2001
Heb dit lekkere recept van je meegenomen!
Anneke.