1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Franse keuken
  5. Spoom
  6. Spoom (Citroen)

Spoom (Citroen)

Door: rodeo

  • Frans, Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-07-1999

Ingrediënten 4 personen


150 gr suiker
1 1/2 dl water
3 dl citroensap
1 el citroenrasp
Roze Champagne of Calvados of Droge witte mousserende wijn.


Verder heb je nodig


Diepvriezer.
Wijn of champagnegazen.


Een heerlijke verfrissing tussen het vis-en vleesgerecht. (Spoom is een ijsgerecht(sorbet)).

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kan 24 uur van tevoren gemaakt worden of 4uur minimaal.

Bereidingswijze

Suiker,water en citroensap verwarmen tot de suiker is opgelost.Geraspte citroenschil toevoegen en het mengsel laten afkoelen.Mengsel zeven,in diepvriesdoosje schenken en in de vriezer 4 uur laten bevriezen.ELK UUR MET VORK DOORROEREN.

Serveertip

Ijsbolletjes in de glazen verdelen dan de roze champagne of calvados of de droge witte mousserende wijn erop schenken.
GARNEREN:met een heel dun lang reepje citroen.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rodeo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top