Kip Koningsberg
- Europees, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 18-07-2020
Met deze kip maak je vrienden.
Ingrediënten 2 personen
Benodigdheden:1 hele kip (biologisch/Tante Door/Franse scharrel etc.)
1/4 liter magere yoghurt
1 tbsp Provençaalse kruiden
1 tbsp pikante paprikapoeder
1 tbsp zout
1 tbsp gemalen zwarte peper
3 tbsp olijfolie
6 flinke geperste knoflooktenen
1 fijn gesnipperde rode ui
1 uitgeperste citroen
(1 tbsp is 15 ml)
Benodigdheden
Römertopf (geen optie maar must)Bereidingswijze
Giet 1/4 liter magere yoghurt in een schaal en voeg alle ingrediënten toe. Meng tot een gladde homogene massa. Dit is je yoghurtmarinade.
Neem een vershoudzak of een vacuümzak. Giet eerst de yoghurtmarinade in de zak en voeg dan de kip erbij. Masseer de marinade goed in de kip. Vacuümeer bij voorkeur de plastic zak zodat de marinade goed intrekt. Het geheel een nacht in de koelkast laten staan.
Week de Römertopf minimaal een kwartier in koud water. Leg de kip (borst omhoog) erin en zet in een koude oven.
Stel de oven in op 160 graden Celsius met luchtcirculatie en laat 2 uur afgedekt garen.
Klaar!
Serveertip
Geef de kip vooraf een 'work out'. Knip het elastiek door en geef de kip een massage. Laat alles fladderen en schudden. Het ontspant de kip en bevordert de malsheid van het eindresultaat.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties