Su­ri­mi­koek­jes met sper­zie­bo­nen

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-07-2020
  • Su­ri­mi­koek­jes met sper­zie­bo­nen

    Su­ri­mi­koek­jes met sper­zie­bo­nen

    Su­ri­mi­koek­jes met sper­zie­bo­nen

Lekkere surumikoekjes met sperzieboontjes, super lekker  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g bloem
250 ml melk
2 eieren
5 eetlepels olie
150 g snijbonen (gesneden)
150 g maïskorrels ((blik), uitgelekt)
250 g surimisticks ((vis), in stukjes)
1 theelepel worcestershiresauce
2 rode uien (gesnipperd)
500 g panklare sperziebonen
100 ml kippenbouillon (van tablet)
1 eetlepel citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenpapier

Bereidingswijze

-bloem boven ruime kom zeven.
-Melk en eieren mengen.
-Kuiltje in beslag maken, melkmengsel erin gieten en met garde of mixer tot glad beslag roeren.
-Snijbonen, maïs en surimi door beslag scheppen en pittig op smaak brengen met worcestershiresaus, zout en peper.
-In grote koekenpan met antiaanbaklaag 1-2 el olie verhitten.
- Per keer van beslag 4 koekjes op hoog vuur bakken met doorsnede van ca. 10 cm.
-Koekjes op keukenpapier laten uitlekken en warm houden.
- Rest van surimikoekjes op zelfde wijze bakken (hoeveelheid is voldoende voor ca. 12 stuks).

-Intussen in wok ui in rest van olie goudbruin fruiten.
-Sperziebonen toevoegen en 3 min. roerbakken.
-Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
- Sperziebonen afgedekt nog 5 min. zachtjes laten koken, op allerlaatst citroensap erdoor roeren.

Surimikoekjes over vier borden verdelen en sperziebonen ernaast leggen.

Bron

AH

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten