Surimikoekjes met sperziebonen
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 17-07-2020
Lekkere surumikoekjes met sperzieboontjes, super lekker
Ingrediënten 4 personen
250 g bloem250 ml melk
2 eieren
5 eetlepels olie
150 g snijbonen (gesneden)
150 g maïskorrels ((blik), uitgelekt)
250 g surimisticks ((vis), in stukjes)
1 theelepel worcestershiresauce
2 rode uien (gesnipperd)
500 g panklare sperziebonen
100 ml kippenbouillon (van tablet)
1 eetlepel citroensap
Benodigdheden
keukenpapierBereidingswijze
-bloem boven ruime kom zeven.
-Melk en eieren mengen.
-Kuiltje in beslag maken, melkmengsel erin gieten en met garde of mixer tot glad beslag roeren.
-Snijbonen, maïs en surimi door beslag scheppen en pittig op smaak brengen met worcestershiresaus, zout en peper.
-In grote koekenpan met antiaanbaklaag 1-2 el olie verhitten.
- Per keer van beslag 4 koekjes op hoog vuur bakken met doorsnede van ca. 10 cm.
-Koekjes op keukenpapier laten uitlekken en warm houden.
- Rest van surimikoekjes op zelfde wijze bakken (hoeveelheid is voldoende voor ca. 12 stuks).
-Intussen in wok ui in rest van olie goudbruin fruiten.
-Sperziebonen toevoegen en 3 min. roerbakken.
-Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
- Sperziebonen afgedekt nog 5 min. zachtjes laten koken, op allerlaatst citroensap erdoor roeren.
Surimikoekjes over vier borden verdelen en sperziebonen ernaast leggen.
Bron
AH
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties