Sam­bal­ sperzieboon­tjes

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-07-2020
  • Sam­bal­ sperzieboon­tjes

    Sam­bal­ sperzieboon­tjes

    Sam­bal­ sperzieboon­tjes

Dit Indonesische bijgerecht mag zeker niet ontbreken bij een uitgebreide rijsttafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g verse sperziebonen
1 ui
2 el arachideolie
1 el sambal manis
1 el ketjap manis
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten.
-Kook de bonen in 8 min. beetgaar.
-Snijd ondertussen de ui in ringen.
-Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 5 min.
- Voeg de sambal en ketjap toe en verwarm nog 2 min.
-Giet de bonen af en voeg toe aan het uienmengsel.
-Schep om en serveer in een schaal.

Bron

AH

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten