Arabische Sperzieboontjes in kruidige tomatensaus.....
- Arabisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 16-07-2020
De tomatensaus krijgt een kruidige smaak door het laurierblad, het schijfje citroen en de verse korianderblaadjes.
Een heel andere en fijne manier om sperzieboontjes te proeven. Op voorhand te maken.
Ingrediënten 2 personen
1 ui gesnipperd2 teentjes knoflook gesnipperd
400 gram sperziebonen getopt en gebroken
4 rijpe tomaten in partjes
6 takjes koriander blaadjes van de steeltjes halen
1 eetlepel olijfolie
1 laurierblad
1 schijf citroen
peper
Voor erbij
150 gram( zilvervlies) rijst. Ik had rijst met meer vezel
En
150 gram rundergehakt
1 eetlepel vloeibare margarine
Benodigdheden
Pan, snijplank mes, koekenpanBereidingswijze
Smoor in een eetlepel olie 3/4 deel van de ui samen met de knoflooksnippers enkele minuten.
Voeg dan de partjes tomaten toe met het laurierblad en het schijfje citroen en flink wat peper.
Laat dit geheel 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot een saus .
Voeg dan de sperzieboontjes toe en laat ze 10 minuten garen in de saus. Proef..... !!! Ik heb ze langer laten sudderen. Ze waren mij nog te rauw.
Vis het laurierblad en de rest van het schijfje citroen eruit en maak het gerecht verder op smaak met de blaadjes koriander .( voeg eventueel een snuf zout toe, ik deed dat niet manlief wel)
Maak het gehakt op smaak met de gesnipperde koriandersteeltjes, de rest van de ui en flink wat peper naar smaak. Maak er balletjes van en bak deze in circa 10 minuutjes gaar.
Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking en serveer de Arabische boontjes op de rijst met de gehaktballetjes.
Bron
Voedingscentrum . Eigen tekst foto's
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties