1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Mosterdsoep
  5. Romige Franse mosterdsoep Soupe a la Dijonnaise

Romige Franse mosterdsoep Soupe a la Dijonnaise

  • Frans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2020

Ingrediënten 4 personen


30 gram roomboter
1 middelgrote prei. Schoongemaakt, wit en lichtgroen gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 sjalotje, gesnipperd
30 gram bloem
1 ½ bouillontablet (groentebouillon of kippenbouillon)
1 dl droge witte wijn
1 dl slagroom
2 eetlepels Dijonmosterd
Peper, suiker of honing naar smaak
Gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Pan


Lekkere romige soep met het pittige van de Dijon mosterd.
Lekkere romige soep met het pittige van de Dijon mosterd.

Ik ben weer eens lekker aan het snuffelen in mijn oude kookboekjes. Dit keer ben ik weer eens bezig met de kookboekjes, uitgegeven door AH "De wereldkeuken van Europa, Frankrijk." Hierin kwam ik dit soeprecept tegen. Dijonmosterd had ik toevallig pas gekocht. Prei in huis, dus aan de slag. We vonden de soep echt lekker. Ik heb een paar kleine veranderingen aangebracht, namelijk in plaats van slagroom crème fraîche gebruikt en in plaats van suiker heb ik honing genomen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boter smelten in een pan.
Prei, sjalot en knoflook op lage warmtebron plm. 5 minuten zachtjes fruiten zonder te kleuren!! Regelmatig omscheppen.
Bloem erdoor roeren en op lage warmtebron plm. 2 minuten zachtjes laten garen (mag niet kleuren!!).
Witte wijn beetje bij beetje toevoegen. Blijven roeren zodat geen klontjes ontstaan.
Daarna in gedeelten 3 dl water toevoegen. Steeds blijven roeren tot je een gladde, licht gebonden saus hebt.
Dan kun je de bouillontabletten en nog 4 dl water toevoegen.
Soep aan de kook brengen en plm. 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
Slagroom en mosterd door elkaar roeren en eerst mengen met een paar lepels warme soep.
Daarna alles al roerend bij de soep schenken.
Op smaak brengen met peper, zout en wat suiker of honing.
Garneren met gehakte peterselie.

Serveertip

Heb je, ondanks het goede roeren, toch nog klontjes? Gebruik dan even je staafmixer.

Bron

Kookboekenreeks van AH "De wereldkeuken van Europa, Frankrijk."



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top