1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Heilbot in een paprikakorstje

Heilbot in een paprikakorstje

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2020

Ingrediënten 4 personen


800 g Groenlandse heilbotfilets (diepvries)
1/2 rode paprika
1 limoen
1dl visbouillon (1/4 blokje opgelost in 1 dl heet water)
100 g geraspte gruyère
60 g paprikachips
peper en zout



Heilbot in een paprikakorstje
Heilbot in een paprikakorstje

Lekker en makkelijk te bereiden met een originele toets van 'paprikachips crumble '.  Dien op met gekookte aardappelen of Thaise rijst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Laat de Groenlandse heilbotfilets ontdooien en dep droog.
- Snij de halve paprika in blokjes van 1/2 cm.
- Pers de limoen.
- Verkruimel de paprikachips (in een plastic zak met een deegrol of glazen fles).
Bereiding :
-Leg de heilbotfilets in een ovenschotel en besprenkel met het limoensap. Voeg de visbouillon toe en kruid naar smaak met peper en zout.
-Meng de verkruimelde paprikachips met de gruyèrekaas en de paprikablokjes. Verdeel over de heilbotfilets.
-Schuif de schotel gedurende 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Plaats de schotel nog 2 à 3 min. onder de grill, zo vormt er zich een mooi korstje.




Serveertip

Wijn drankensuggestie :
-Mâcon-Villages A.C. Cave de Viré = een droge witte bourgogne met een heerlijke bloemetjesneus. Ook in de mond heel charmant dankzij het vele en sappige fruit.
-Sauvignon Roodezandt Wijnmakerij Zuid-Afrika = een heel aangename droge witte wijn uit Zuid-Afrika. Zeer mild, met een frisse en florale neus van de sauvignondruif. Fijne en aromatische smaak.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top