
4 Atlantische zalmsteaks (diepvries)
1 venkelknol
200 g erwten (diepvries)
2 tomaten
4 sneetjes bacon gerookt
2 dl visfond (bokaal)
1 el tomatenpuree
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 blaadje laurier
1 takje tijm (gedroogd)
1 tl dille (gedroogd)
peper en zout
Lekker en makkelijk stoofpotje
- Halveer de venkelknol, verwijder de harde kern en snij de helften in dunne schijfjes.
- Snij het teentje knoflook in dunne plakjes.
- Snij de tomaten in 4, verwijder de pitjes en snij in reepjes.
- Snij ook de gerookte bacon in reepjes.
Bereiding (30 min.)
1 Verhit de olijfolie in een hoge braadpan. Voeg het knoflook, de schijfjes venkel en de diepgevroren erwten toe en laat al roerend even stoven. Kruid met peper en zout.
2 Voeg de reepjes tomaat en bacon, de visfond en de tomatenpuree toe en roer goed. Leg er het blaadje laurier en het takje tijm bovenop en breng aan de kook. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
3 Schik de zalmfilets op het groentemengsel en kruid elke filet met dille. Dek de pan af en laat 12 à 15 min. op een zacht vuur sudderen. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.
Afwerking : Serveer met pasta.
Onze drankensuggestie :
Wijn :
Côtes du Rhône A.O.P. Louis Bernard
Colruyt