1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. Venkelstoverij met zalm

Venkelstoverij met zalm

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-07-2020

Ingrediënten 4 personen


4 Atlantische zalmsteaks (diepvries)
1 venkelknol
200 g erwten (diepvries)
2 tomaten
4 sneetjes bacon gerookt
2 dl visfond (bokaal)
1 el tomatenpuree
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 blaadje laurier
1 takje tijm (gedroogd)
1 tl dille (gedroogd)
peper en zout



Venkelstoverij met zalm
Venkelstoverij met zalm

Lekker en makkelijk stoofpotje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Halveer de venkelknol, verwijder de harde kern en snij de helften in dunne schijfjes.
- Snij het teentje knoflook in dunne plakjes.
- Snij de tomaten in 4, verwijder de pitjes en snij in reepjes.
- Snij ook de gerookte bacon in reepjes.
Bereiding (30 min.)

1 Verhit de olijfolie in een hoge braadpan. Voeg het knoflook, de schijfjes venkel en de diepgevroren erwten toe en laat al roerend even stoven. Kruid met peper en zout.
2 Voeg de reepjes tomaat en bacon, de visfond en de tomatenpuree toe en roer goed. Leg er het blaadje laurier en het takje tijm bovenop en breng aan de kook. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
3 Schik de zalmfilets op het groentemengsel en kruid elke filet met dille. Dek de pan af en laat 12 à 15 min. op een zacht vuur sudderen. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.

Serveertip

Afwerking : Serveer met pasta.

Onze drankensuggestie :
Wijn :
Côtes du Rhône A.O.P. Louis Bernard

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top