1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Havermoutsoep met venkel

Havermoutsoep met venkel

  • Vegetarisch, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2020

Ingrediënten 4 personen


1/2 venkelknol
2,5 dl melk
100 g havermout
2 tl vloeibare honing
1 el olijfolie
1 el tijm (gedroogd)
snufje zout



Havermoutsoep met venkel
Havermoutsoep met venkel

Gezonde en smakelijke warme soep als lunch of als avondeten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder de harde kern uit de halve venkel en snij de venkel in blokjes van 1/2 cm.
Bereiding (25 min.)

1 Giet 1/2 L water in een kookpot en voeg de venkel, de havermout, de olijfolie, de tijm en het zout toe. Meng goed.
2 Breng al roerend aan de kook op een zacht vuur. Laat 10 min. koken tot de bereiding ingedikt is.
3 Giet er de melk bij en laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur.
Afwerking

Serveer de soep warm met een scheutje honing.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top