Prinsessenboontjes met gestoofde venkel

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2020
  • Prinsessenboontjes met gestoofde venkel

    Prinsessenboontjes met gestoofde venkel

    Prinsessenboontjes met gestoofde venkel

Prinsessenboontjes op zijn Italiaans, met tomaatjes en venkel, super lekker ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g prinsessenbonen
1 venkelknol
3 tomaten
2 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Kook de boontjes in lichtgezouten water gedurende 8 min. Giet af en hou een paar sec. onder koud stromend water.
2 Snij de venkel in reepjes (hou het groen apart voor de versiering).
3 Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes.
4 Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de venkelreepjes gaar gedurende 5 à 10 min. (ze mogen nog krokant zijn). Voeg een scheutje water toe als ze te snel aanbranden.
5 Roer er de boontjes en de tomatenblokjes onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten