1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Prinsessenboontjes met gestoofde venkel

Prinsessenboontjes met gestoofde venkel

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2020

Ingrediënten 4 personen


400 g prinsessenbonen
1 venkelknol
3 tomaten
2 el olijfolie
peper en zout



Prinsessenboontjes met gestoofde venkel
Prinsessenboontjes met gestoofde venkel

Prinsessenboontjes op zijn Italiaans, met tomaatjes en venkel, super lekker ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Kook de boontjes in lichtgezouten water gedurende 8 min. Giet af en hou een paar sec. onder koud stromend water.
2 Snij de venkel in reepjes (hou het groen apart voor de versiering).
3 Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes.
4 Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de venkelreepjes gaar gedurende 5 à 10 min. (ze mogen nog krokant zijn). Voeg een scheutje water toe als ze te snel aanbranden.
5 Roer er de boontjes en de tomatenblokjes onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top