1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Brusselse boterham met plattekaas en radijzen

Brusselse boterham met plattekaas en radijzen

  • Belgisch, Streekgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-07-2020

Ingrediënten 4 personen


1 bosje radijzen
2 lente-uitjes
wat gesnipperd bieslook
200 g verse kaas (plattekaas)
2 el boter
2 eetl.
4 Zweedse broodjes wit of bruin ongesneden
zwarte peper (molen)
grof zeezout



Brusselse boterham met plattekaas en radijzen
Brusselse boterham met plattekaas en radijzen

Een lekker lunch idee deze lekkere boterham uit de Brusselse regio , die je het veelal kan bestellen in de café's en tavernes die landelijk gelegen zijn ! Drink er een goede frisse Gueuze bij 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Laat een beetje loof aan de radijzen en snij in de lengte in 4.
- Snipper het bieslook en de lenteuitjes fijn.
- Snij 4 dikke sneden van het brood.
Bereiding (5 min.)
1 Besmeer de sneden brood met de boter en verdeel er de plattekaas over.
2 Bestrooi met de lente-uitjes en het bieslook en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Verdeel er de partjes
radijs over.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top