1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Casarecce met witte selder en zalm

Casarecce met witte selder en zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-07-2020

Ingrediënten 4 personen


4 Atlantische zalmporties (diepvries)
1 witte selder
300 g casarecce (pasta)
100 g emmentaler gemalen
50 g parmezaan (blok)
50 g boter + 1 eetl.
50 g bloem
5 dl melk
1 blokje visbouillon
nootmuskaat
peper en zout



Casarecce met witte selder en zalm
Casarecce met witte selder en zalm
Casarecce met witte selder en zalm
Casarecce met witte selder en zalm

Lekkere schotel uit zuid Frankrijk, met Siciliaanse pasta genaamd  Casarecce

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding (15 min.)
- Breng een kom met 8 dl water en 1 blokje visbouillon aan de kook, zet het vuur laag en laat de porties zalm er 10 min. in garen. Haal uit de bouillon en laat uitlekken. Trek met een vork uit elkaar.
- Snij het onderste van de witte selder en schil de selderstengels (om zo de draden te verwijderen), snij in stukken van zo'n ½ cm.
- Snipper de platte peterselie fijn.
- Rasp de parmezaan.

Bereiding (20 min.)
-Breng een kom met lichtgezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar (kooktijd zie verpakking).
-Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de selder gedurende 10 min. Kruid met peper en zout.
-Smelt intussen in een steelpannetje 50 g boter, voeg de bloem toe, meng met de klopper en laat even bakken (tot je een biscuitgeur krijgt). Giet er nu geleidelijk aan de melk bij en blijf kloppen met de klopper. Voeg de helft van de emmental en de helft van de parmezaan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-Zet de grilfunctie van je oven aan.
-Giet de pasta af, doe in een ovenschotel, laat uitlekken en meng er de saus, de selder, de zalm en de peterselie onder.
-Bestrooi met de rest van de kaas en plaats 3 min. onder de gril.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top