1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Köfte met flatbread

Köfte met flatbread

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-07-2020

Ingrediënten 3 personen


Köfte

500 gram mager rundergehakt
¼ theelepel komijn

½ theelepel kaneel

½ theelepel chilipoeder

½ theelepel paprikapoeder

1 ui fijn geraspt

½ ei



Vulling

5 à 6 verse flatbreads

1 zakje baby romaine sla (met hele kropjes, ligt niet gekoeld)

handjevol munt

handjevol peterselie

1 rode paprika

1 rode ui

handjevol tomaatjes

handjevol gezouten pistachenootjes



Knoflooksaus

250 ml crème fraîche

5 tenen knoflook

1 eetlepel citroensap

1 theelepel tabasco

zout en peper

2 eetlepels water


Verder heb je nodig


Fijne rasp

grillpan

vijzel of pan om de pistachenootjes mee fijner te maken


Köfte met flatbread
Köfte met flatbread
Köfte met flatbread
Köfte met flatbread
Köfte met flatbread

https://chivanne.nl/kofte-met-flatbread/

https://chivanne.nl/kofte-met-flatbread/

Zelfgemaakte koftes en knoflooksaus! Leuk gerecht om in het weekend te maken.

https://chivanne.nl/kofte-met-flatbread/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht. Leg 4 tenen knoflook op het rooster en pof ze in 20 minuten zacht en zoet gaar. Laat afkoelen.

2. Meng in een kom de ingrediënten voor de köfte. Er komen 3 stukjes vlees per flatbread en ik maakte 5 flatbreads met köfte en 16 köftes (één voor de chef om te proeven!).

Makkelijkst vind ik om het gehakt eerst in tweeën te verdelen en dan per deel nog eens doormidden te delen totdat je 16 stukjes hebt. Rol het gehakt in een ovale vorm, de typische köfte vorm, en leg de köftes op een bord of schaal. Ik heb ze laten opstijven in de vriezer totdat ik ze ging bakken.

3. Bereid alles voor de vulling voor. Trek de blaadjes van de romaine sla, was en droog ze en bewaar in een schaaltje. Hak de muntblaadjes fijn en bewaar in een schaaltje, hetzelfde geldt voor de peterselie. Snijd de ui in halve ringen, de paprika in reepjes, de tomaatjes doormidden, pel de pistachenootjes en maal ze wat fijner en zet klaar. Houd alles apart van elkaar zodat je het straks over de flatbreads kan verdelen.

4. Warm de grillpan vast voor.

5. Knijp de gepofte knoflook uit boven een kommetje en ook de teen rauwe knoflook. Meng met de crème fraîche, het citroensap, water, zout, peper en tabasco.

6. Gril de köftes mooi bruin en alle zijdes. Dit duurt zo'n 10 minuten. Als ze klaar zijn zet je het vuur uit en haal je de pan van de pit.

7. Nu kun je de flatbreads gaan beleggen. Bekijk mijn foto's hoe ik ze heb belegd. Ik verdeel over één helft knoflooksaus en leg hierop de sla, paprika, kruiden, ui en tomaatjes om dan 3 stukjes vlees erop te leggen en er pistachenootjes over te verdelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top