.jpg)
2 komkommers
1 rode peper
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 cm gember
1 tl komijn
2 tl kurkuma
1/2 tl nootmuskaat
4 el honing
125 ml azijn
2 el olie
sesamzaadjes
Lepel, steelpan, glazen pot
Een heerlijke atjar, die je gerust een dag van tevoren kunt maken.
Hoe langer de smaken intrekken, hoe lekker hij wordt
Was de komkommer en snij deze over de lange kant doormidden. Verwijder met een lepeltje de zaadjes, deze gebruiken we niet. Snij de halve komkommers nu nog een keer over de lengte doormidden, zodat je van de komkommer 4 kwarten hebt. Snij in dunne schijfjes, het lijken nu net halve maantjes.
Schil en snipper de ui fijn. Snij de peper open, verwijder eventueel de zaadjes als je niet van al te pittig houd, en snij fijn. Haal de schil van de gember af en snij in stukjes. Maak de knoflook schoon.
Verwarm wat olie in de steelpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de peper en gember toe, pers de knoflook erbij uit en voeg de komijn, kurkuma en nootmuskaat toe. Blus af met de azijn en schenk de honing erbij. Laat nu 5 minuten zachtjes pruttelen, er ontstaan belletjes en de saus verkleurt iets.
Schep de komkommers door het warme azijn mengsel en laat afkoelen. Schep de atjar ketimoen in een glazen pot en bewaar in de koelkast. …. maak de Indonesische komkommer salade af met wat sesamzaadjes.
Lekker bij een indische rijsttafel
Keukensloofje47 16-07-2020
Ook mijn foto gezien. Verwijder maar als je dar liever niet wil.
ggiea 16-07-2020
Hoi Lidy, leuk dat jullie het ook lekker vonden.
Groetjes Agnes
Keukensloofje47 16-07-2020
Hoi Agnes, zojuist gemaakt. Ik vind het heerlijk. Bedankt voor het delen.Groetjes Lidy.
ggiea 16-07-2020
Ik heb geen idee Petra, ik heb zelf maar 2 jampotjes vol omdat ik maar 1 grote komkommer had.Dus dat is zo op.
Het is snel gemaakt dus ik zou niet teveel ineens doen.
pwiggers 16-07-2020
Hoi Agnes, ik zag dit al op facebook. Het recept neem ik graag van je mee. Enig idee hoe lang je dit in de koelkast kunt bewaren? Groetjes, Petra