Aardappel-wortel koekjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-07-2020

Als student ben ik vaak aan het testen wat voor recepten ik kan maken met niet veel geld, die wel gezond zijn. Gelukkig bied de Groningse markt mij vele verse producten voor een lage prijs, alleen is het soms moeilijk om te bedenken wat ik hier mee wil maken. Als 'gezonde' snack of bijgerecht wilde ik graag iets met aardappelen doen, en uitendelijk kwamen aardeppek-wortel koekjes er uit als resultaat! 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 stevige aardappelen
3 bospeentjes (of 1 winterpeen)
120 gram bloem
120 ml water
Peper
Zout
Olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekepan + deksel (of extra koekenpan)
Rasp
Grote bak

Bereidingswijze

Rasp de wortels en de aardappelen, en doe ze in 1 bak. Voeg hier peper en zout aan toe. Voeg vervolgens beetje bij beetje het bloem en water toe, tot er een soort deeg ontstaat. Voeg eventueel meer of minder bloem en water toe tot de wortel een aardappel goed aan elkaar plakken.

Pak een koekenpan en doe hier een scheutje olijfolie in, en doe de aardappel-wortel mix hier in, alsof het kleine koekjes zijn. Hoe dunner de mix in de pan, hoe krokanter de koekjes worden. Bak dit op middel-laag vuur op 1 kant. Draai ze na een paar minuten om, wanneer ze een beetje bruin beginnen te worden. Doe vervolgens een deksel of andere koekenpan van hetzelfde formaat op de pan (op z'n kop) om het af te dekken. Laat het zo weer 2-3 minuutjes staan.

Haal vervolgens de deksel of koekenpan van de koekenpan met de aardappelkoekjes er af, en zet het vuur op middel-hoog. Blijf de koekjes goed in de gaten houden dat ze niet verbranden. Wanneer deze kant goed bruin is, draai ze nog een keer om en laat de andere kant nog krokant worden. Laat vervolgens uitlekken op wat keukenpapier.

Top de koekjes met wat zeezout, en ze zijn ready to go!

Serveertip

Serveer met sriracha saus

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten