Geroosterde tomatensaus

  • Italiaans, Saus/dressing
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-07-2020

Als student ben ik vaak aan het testen wat voor recepten ik kan maken met niet veel geld, die wel gezond zijn. Gelukkig bied de Groningse markt mij vele verse producten voor een lage prijs, alleen is het soms moeilijk om te bedenken wat ik hier mee wil maken. Vandaag heb ik besloten om gegrilde tomatensaus te maken, aangezien ik nog genoeg tomaten had liggen en dit graag wilde gebruiken voor mijn groentelasagne. Zelf ben ik zeer tevreden met het saus, ik heb nog nooit zo een lekkere zelfgemaakte saus gegeten! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 rijpe trostomaten
3 bospeentjes
2 bleekselderij stengels
250 gram cherrytomaatjes
1 grote ui
3 tenen knoflook
3 stengels verse basilicum

Kruiden naar keuze, bijvoorbeeld:
Italiaanse kruidenmix
Paprikapoeder
Cayennepoeder
Knoflookpoeder
Gedroogde oregano
Gedroogde basilicum
Peper
Zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan
Ovenschaal
Staafmixer

Bereidingswijze

Tomatensaus:

Snijd 3 (rijpe) trostomaten in 4en. Snijd de topjes van 3 wortels er af, en snijd het witte stuk en de bladeren van de bleekselderij er af. Snijd alle cherrytomaatjes door de helft, de grote ui door de helft en crush de knoflook teentjes met de zijkant van je mes, zorg dat het velletje er af is.

Voeg dit allemaal toe aan de ovenschaal, met een scheut olijfolie. Meng alles door elkaar, met de kruiden naar keuze. Voor dit recept heb ik de kruiden bij de benodigdheden gebruikt.

Rooster dit in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 45 minuten. Tussendoor kan je de ovenschaal draaien en even roeren, zodat hetgeen wat eerst onder lag nu bovenop komt.

Haal uit de oven en voeg de 3 stengels verse basilicum toe. Dek af met aluminiumfolie.
Laat dit een hele nacht afkoelen (als je de tijd hebt)
Doe vervolgens alles uit de ovenschaal in een pan, en laat 30 minuten sudderen op laag vuur.
Na 30 minuten, mix alles met de staafmixer, tot alle grote stukken verdwenen zijn. De saus ziet er nu oranje achtig uit, is vrij dik en is klaar om gegeten of gebruikt te worden.

Serveertip

Gebruik als saus in de lasagna, of eet het met een pasta naar keuze!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten