Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

  • Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

  • Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

  • Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

  • Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

  • Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

  • Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

  • Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

  • Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

    Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

Op internet zocht ik naar een recept van een Curry Madras , zodat ik eindelijk de Curry Madraskruiden van Jonnie Boer ( die ik enkele weken geleden had aangeschaft ) eens  kon gebruiken. Veel curry's worden met sperzieboontjes geserveerd, maar ik had nog een flink stuk courgette liggen en heb dat als extra groente toegevoegd. Zal er wel niet echt in thuis horen.

Ik had nog 100 ml kokosmelk in de diepvries liggen, maar ik vind toch, dat  de kwaliteit wat minder wordt.
Met de toevoeging van 100  gram Griekse Yoghurt werd het toch een romiger geheel en een heerlijk smul gerecht.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gr kipfilet in blokjes
ruim 1/2 el curry madras kruiden ( ik had Jonnie Boer)
1 rode puntpaprika in blokjes
2 el olie
2 teen knoflook gesnipperd
1 ui gesnipperd
1/2 rode peper zonder zaad en lijst gesnipperd
3 cm gember geschild en geraspt
sap van een 1/2 limoen
1 kneepje agavesiroop
1 el tomatenpuree
3 trostomaten in stukjes
stukje courgette in blokjes ( optie)
sambal naar smaak
100 gram Griekse Yoghurt
100 ml kokosmelk.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, snijplank en mes, pan

Bereidingswijze

Marineer de kipblokjes samen met de Curry Madras kruiden, een gesnipperd teentje knoflook, wat peper, zout het limoensap en 1 el olie. Roer alles door en laat een klein uurtje intrekken.

Verwarm 1 el olie in de wok en fruit de ui, het andere teentje knoflook, de halve rode peper en de geraspte gember enkele minuten.

Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren.

Dan gaat de paprika, kip, tomaat, en courgette erbij. Laat dit circa 10 minuten zachtjes bakken.

Voeg als laatste de kokosmelk toe en een kneepje agave siroop ( of honing) en laat zachtjes pruttelen , totdat de kip gaar is. Bind de saus met 100 gram Griekse Yoghurt voor een extra romig geheel. Proef en voeg zo nodig nog wat zout en/of peper toe. Serveer met basmati rijst

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 16-03-2021

Hoi Tommy. Ja, ik heb beide gebruikt omdat de kwaliteit van de kokosmelk te waterig was heb ik de Griekse Yoghurt toegevoegd. Je ziet al gauw of het een dikker en smeuïg geheel wordt, want dat is wel de bedoeling. Groetjes Lidy

tommy_1 avatar
tommy_1 16-03-2021

Er staat kokosmelk in de tekst maar niet in de ingredientenlijst??? Moet het er wel in??

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten