1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Curry
  6. Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-07-2020

Ingrediënten 2 personen


250 gr kipfilet in blokjes
ruim 1/2 el curry madras kruiden ( ik had Jonnie Boer)
1 rode puntpaprika in blokjes
2 el olie
2 teen knoflook gesnipperd
1 ui gesnipperd
1/2 rode peper zonder zaad en lijst gesnipperd
3 cm gember geschild en geraspt
sap van een 1/2 limoen
1 kneepje agavesiroop
1 el tomatenpuree
3 trostomaten in stukjes
stukje courgette in blokjes ( optie)
sambal naar smaak
100 gram Griekse Yoghurt


Verder heb je nodig


Wok, snijplank en mes, pan


Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

Op internet zocht ik naar een recept van een Curry Madras , zodat ik eindelijk de Curry Madraskruiden van Jonnie Boer ( die ik enkele weken geleden had aangeschaft ) eens  kon gebruiken. Veel curry's worden met sperzieboontjes geserveerd, maar ik had nog een flink stuk courgette liggen en heb dat als extra groente toegevoegd. Zal er wel niet echt in thuis horen.

Ik had nog 100 ml kokosmelk in de diepvries liggen, maar ik vind toch, dat  de kwaliteit wat minder wordt.
Met de toevoeging van 100  gram Griekse Yoghurt werd het toch een romiger geheel en een heerlijk smul gerecht.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Marineer de kipblokjes samen met de Curry Madras kruiden, een gesnipperd teentje knoflook, wat peper, zout het limoensap en 1 el olie. Roer alles door en laat een klein uurtje intrekken.

Verwarm 1 el olie in de wok en fruit de ui, het andere teentje knoflook, de halve rode peper en de geraspte gember enkele minuten.

Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren.

Dan gaat de paprika, kip, tomaat, en courgette erbij. Laat dit circa 10 minuten zachtjes bakken.

Voeg als laatste de kokosmelk toe en een kneepje agave siroop ( of honing) en laat zachtjes pruttelen , totdat de kip gaar is. Bind de saus met 100 gram Griekse Yoghurt voor een extra romig geheel. Proef en voeg zo nodig nog wat zout en/of peper toe. Serveer met basmati rijst



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top