PASTASALADE MET MOSSELEN EN TAPENADE VAN KERSTOMATEN

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • PASTASALADE MET MOSSELEN EN TAPENADE VAN KERSTOMATEN

    PASTASALADE MET MOSSELEN EN TAPENADE VAN KERSTOMATEN

    PASTASALADE MET MOSSELEN EN TAPENADE VAN KERSTOMATEN

=16pxEen pastasalade met mosselen en een heerlijke tapenade: het is een eenvoudig gerecht, waar je toch flink wat punten mee scoort.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
275 g pipe rigate pasta
1 scheutje olijfolie
50 g Solo margarine
1 rode ui
1 teentje knoflook
zeste 1/2 citroen
1 kg mosselen
1 scheutje droge witte wijn
2 el slagroom
versgemalen peper
grof zeezout
2 takjes verse oregano
1 handvol rucola
1 coeur de boeuf tomaat

Voor de tapenade:
1 teentje knoflook
1 scheutje olijfolie extra vergine
1 handvol gemengde kerstomaatjes
1 handvol rucola
versgemalen peper
zeezout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water met olijfolie volgens de instructies op de verpakking.
-Spoel de mosselen zorgvuldig.
-Pel de rode ui en knoflook en snijd in stukjes.
-Verhit de Solo margarine in een pan en stoof de ui en look aan met de zeste van de citroen.
-Voeg de mosselen en wijn toe en kruid met peper en zout. De mosselen zijn klaar wanneer ze openstaan.
-Snijd de coeur de boeuf-tomaat in plakjes.
-Haal de mosselen uit de pan en haal ze uit hun schelp.
-Zeef het kookvocht en laat het inkoken met een scheutje room.
-Voeg de oregano en tomatenplakjes toe aan de saus en werk af met versgemalen peper en zeezout. Schep de mosselen en rucola door de pasta en werk af met de saus.
Maak de tapenade:
-Blend of mix alle ingrediënten tot een gladde tapenade. Serveer de pasta met de tapenade.

Bron

solo

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten