1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pannenkoeken
  6. Spinazie pannenkoeken gevuld met kipballetjes en aardbeien

Spinazie pannenkoeken gevuld met kipballetjes en aardbeien

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-07-2020

Ingrediënten 2 personen


300 g Kipgehakt
500 g spinazie
250 g aardbeien
175 g boekweitbloem (of volkorenbloem)
500 ml melk
3 st ei M/L
2 st bosui
6 el creme fraiche
2 el balsamicoazijn
2 el pompoenpitten
1 tl gedroogde dragon
4 el oliefolie
1 teentje knoflook
peper en zout
Brood voor de croutons


Verder heb je nodig


Keukenmachine, blender of hakmolen, aluminiumfolie, koekenpan en een garde


Recept via Boerschappen Breda gehad.

Reeds verschillende malen gemaakt.
Makkelijk, lekker en gezond!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Was de spinazie, snijd de harde takjes van de bladeren. Doe samen met twee derde van de bladeren in een keukenmachine en maal fijn. Giet samen met de eieren, melk, bloem en een snufje zout in een kom en mix met een garde tot een pannenkoekenbeslag. Laat de rest van de bladeren uitlekken in een vergiet tot gebruik, hak zo nodig in iets kleinere stukken.

2. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de pannenkoeken. Bewaar de stapel op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.

3. Doe het gehakt in een kom en breng op smaak met de dragon, peper en eventueel zout. Pers de knoflook erboven uit en vorm balletjes.

4. Bak de gehaktballetjes in de andere helft van de olijfolie gaar. Draai ze regelmatig en bak ongeveer 6-8 minuten.

5. Scheur wat stukken van het brood of snijd in blokjes. Bak in een droge koekenpan tot je knapperige croutons hebt. Rooster meteen de pompoenpitten mee in de pan tot ze gaan springen/poffen.

6. Snijd de bosui in dunne ringen en de aardbeien in vieren.

7. Besmeer de pannenkoek met wat hüttenkäse en beleg met de overige spinazie, aardbeien en wat croutons. Gebruik de toppings (balsamicoazijn, pompoenpitten en bosui) naar smaak.

Serveertip

*Vervangtips: In plaats van de bosui kun je ook bieslook of gebakken ui gebruiken. De hüttenkäse kun je vervangen door yoghurt of crème fraîche. Als je verse dragon hebt, hak die dan fijn voor de gehaktballetjes. En qua zaden of noten kun je alles kiezen wat je lekker vindt of nog in huis hebt.

Tip: Heb je een pannenkoek over? Vul die dan de volgende dag lekker met andere groenten en wat noten. Kies wat je nog hebt, want eigenlijk is alles lekker in deze pannenkoek

Bron

Https://mailchi.mp/boerschappen/compleet2a-week16-2020



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deto69


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deto69
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top