Taco's met pulled chicken en Mexicaanse groente

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Taco's met pulled chicken en Mexicaanse groente

    Taco's met pulled chicken en Mexicaanse groente

    Taco's met pulled chicken en Mexicaanse groente

Heerlijk knapperige taco's gegarneerd met avocado en zure room. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g Hak Mexicaanse groenteschotel
390 g Nieuwe Standaard Kip kipfilet
12 tacoschelpen
72 g mini cheddar kaas 50+
2 mini-romainesla
2 avocado's
125 g zure room
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat, rasp

Bereidingswijze

1. Breng in een pan ruim water aan de kook. Kook de kipfilet in 15 min. zachtjes gaar. Verwarm de oven voor tot 180 ºC.

2. Verwarm de Hak groenteschotel 5 min. in een hapjespan. Haal de tacoschelpen uit elkaar en leg ze op de bakplaat. Verwarm de tacoschelpen 5 min. in de voorverwarmde oven.

3. Rasp de kaas. Snijd de onderkant van de kropjes sla en snijd de sla in stukken. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

4. Haal de kipfilet uit de pan en trek met twee vorken tot pulled chicken. Schep de kip door de groenteschotel.

5. Verdeel de sla over de taco's en schep de kip met de groenten erbij. Garneer elke taco met wat avocadoblokjes, zure room en geraspte kaas.

Serveertip

Maak er een vegetarisch gerecht van door de kip te vervangen met stukjes gekookt ei.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten