Taco's met pulled chicken en Mexicaanse groente
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 13-07-2020
Heerlijk knapperige taco's gegarneerd met avocado en zure room.
Ingrediënten 4 personen
500 g Hak Mexicaanse groenteschotel390 g Nieuwe Standaard Kip kipfilet
12 tacoschelpen
72 g mini cheddar kaas 50+
2 mini-romainesla
2 avocado's
125 g zure room
Benodigdheden
Bakplaat, raspBereidingswijze
1. Breng in een pan ruim water aan de kook. Kook de kipfilet in 15 min. zachtjes gaar. Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
2. Verwarm de Hak groenteschotel 5 min. in een hapjespan. Haal de tacoschelpen uit elkaar en leg ze op de bakplaat. Verwarm de tacoschelpen 5 min. in de voorverwarmde oven.
3. Rasp de kaas. Snijd de onderkant van de kropjes sla en snijd de sla in stukken. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
4. Haal de kipfilet uit de pan en trek met twee vorken tot pulled chicken. Schep de kip door de groenteschotel.
5. Verdeel de sla over de taco's en schep de kip met de groenten erbij. Garneer elke taco met wat avocadoblokjes, zure room en geraspte kaas.
Serveertip
Maak er een vegetarisch gerecht van door de kip te vervangen met stukjes gekookt ei.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties