1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Taco's met pulled chicken en Mexicaanse groente

Taco's met pulled chicken en Mexicaanse groente

Taco's met pulled chicken en Mexicaanse groente
Taco's met pulled chicken en Mexicaanse groente
  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-07-2020

Heerlijk knapperige taco's gegarneerd met avocado en zure room. 

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


500 g Hak Mexicaanse groenteschotel
390 g Nieuwe Standaard Kip kipfilet
12 tacoschelpen
72 g mini cheddar kaas 50+
2 mini-romainesla
2 avocado's
125 g zure room


Verder heb je nodig


Bakplaat, rasp

Bereidingswijze

1. Breng in een pan ruim water aan de kook. Kook de kipfilet in 15 min. zachtjes gaar. Verwarm de oven voor tot 180 ºC.

2. Verwarm de Hak groenteschotel 5 min. in een hapjespan. Haal de tacoschelpen uit elkaar en leg ze op de bakplaat. Verwarm de tacoschelpen 5 min. in de voorverwarmde oven.

3. Rasp de kaas. Snijd de onderkant van de kropjes sla en snijd de sla in stukken. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

4. Haal de kipfilet uit de pan en trek met twee vorken tot pulled chicken. Schep de kip door de groenteschotel.

5. Verdeel de sla over de taco's en schep de kip met de groenten erbij. Garneer elke taco met wat avocadoblokjes, zure room en geraspte kaas.

Serveertip

Maak er een vegetarisch gerecht van door de kip te vervangen met stukjes gekookt ei.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top