1. Home
  2. Recepten
  3. Bier
  4. Mexicaans bier
  5. MICHELADA uit Mexico

MICHELADA uit Mexico

  • Mexicaans, Alcoholische dranken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 13-07-2020

Ingrediënten 2 personen


VOOR DE MICHELADAS
12 gram licht Mexicaans bier Corona is goed, net als Sol, Tecate of Modelo
12 ons clamato-sap (of gebruik tomatensap)
1/4 kopje versgeperste limoensapschillen voorbehouden
1 eetlepel Worcestershire-saus
1 eetlepel sojasaus (of Maggi-saus)
2 theelepels sambal
Ijs
VOOR DE RAND
1 theelepel chilipoeder of Tajin-kruiden om het glas te rimmen
Zout om de glazen mee te rimmen
Limoenpartjes voor garnering indien gewenst



MICHELADA uit Mexico
MICHELADA  uit Mexico

Een klassieke Mexicaanse cocktail gemaakt met bier, Clamato-sap, limoensap, Worcestershire-saus, sojasaus, hete saus en meer. Hou je van pittig ......dan is dit Uw ding 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Plaats voldoende zout en Tajin-kruiden of chilipoeder in een brede, ondiepe schaal om de bodem te bedekken.
-Wrijf de randen van twee glazen in met de limoenpartjes (of gebruik de gereserveerde limoenschillen) en dompel ze in het pittige zoutmengsel.
-Vul de glazen met ijs en zet apart.
-Verdeel de Worcestershire-saus, de hete saus van sojasaus, het limoensap, het bier en het clamato-sap in elk glas. Meng goed.
-Garneer met een partje limoen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Je hoeft je Micheladas niet te mixen. Je kunt eerst alles behalve het bier erin gieten, daarna met bier bedekken en opdienen. Laat uw gasten naar wens mixen. Je kunt ook een Michelada maken met tomatensap of Clamato-sap.
Warmtefactor: gemiddeld. Klassieke Michelads zijn behoorlijk pittig. Je kunt ze verzachten door minder hete saus te gebruiken. Breng de schil- en hittefactor naar voren met extra hete saus, een warmere hete saus, of draai in een pittig chilipoeder, zoals cayennepeper.

Bron

Chilipepper madness



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top