Ge­pof­te aard­ap­pel met cur­ry­bo­ter

  • Afrikaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Ge­pof­te aard­ap­pel met cur­ry­bo­ter

    Ge­pof­te aard­ap­pel met cur­ry­bo­ter

    Ge­pof­te aard­ap­pel met cur­ry­bo­ter

Zuid Afrikaans bijgerecht voor Uw BBQ 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 vastkokende aardappelen (schoongeboend)
80 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
4 sjalotten
1 tl hot currypoeder (potje à 38 g)
2 el verse peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
satéstokjes

Bereidingswijze

-Dep de aardappelen droog met keukenpapier.
-Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie.
-Leg ze ca. 30 min. in de kooltjes van de braai.
-Keer regelmatig.
-De aardappel is gaar als u er gemakkelijk een satéstokje kunt insteken en uithalen. Snipper de sjalot. Smelt ondertussen 1/4 van de boter in een kleine koekenpan.
-Laat de sjalotten op laag vuur in ca. 20 min. gaar worden maar niet kleuren. Roer de laatste min. het currypoeder erdoor en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn. Roer de rest van de boter en de peterselie erdoor.
-Verwijder het aluminiumfolie van de aardappelen en snijd ze in de lengte in. Schep er wat curryboter in.

Bron

AH

Serveertip

Bereidingstip:
De curryboter kunt u 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Variatietip:
De curryboter is ook lekker op stokbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten