1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Hongaars stoofpotje van kippendijtjes met paprika en zure room

Hongaars stoofpotje van kippendijtjes met paprika en zure room

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-07-2020

Ingrediënten 4 personen


8 kippendijtjes
2 eetlepels zonnebloemolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 paprika's, 1 rood en 1 groen, schoongemaakt in stukjes
1 vleestomaat, ontveld, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel bloem
1 glas droge witte wijn
1 glas water
1 kippenbouillontablet
2 eetlepels paprikapoeder mild
2 theelepels gerookte paprikapoeder
Mespunt cayennepeper
100 ml zure room
Peper, zout
plm. 4 eetlepels gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Hapjespan of slowcooker


Lekker in het pannetje of in de slowcooker !!
Lekker in het pannetje of in de slowcooker !!
Hongaars stoofpotje van kippendijtjes met paprika en zure room
Hongaars stoofpotje van kippendijtjes met paprika en zure room

Als wij gasten krijgen maakik meestal een stoofpotje zodat ik niet te lang in de keuken hoef te staan. Dit keer koos ik voor een Hongaars stoofpotje met paprika en zure room. Erg lekker.
Dit recept is een combinatie van verschillende recepten die ik tegen ben gekomen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kruid de kippendijtjes met peper en zout
Verwarm olie in een hapjespan.
Bak de kip aan alle kanten bruin en haal ze uit de pan.
Bak in het overgebleven vet de ui- en knoflooksnippers glazig.
Voeg de blokjes tomaat en de paprika toe en bak deze even mee.
Roer de bloem erdoor en blus af met de witte wijn. Laat de wijn een beetje inkoken. Je krijgt nu een dikke massa. Voeg dan het water, de verkruimelde bouillontablet, cayennepeper en de paprikapoeders toe. Roer goed tot alle ingrediƫnten goed met elkaar vermengd zijn
Doe de kippendijtjes bij de saus en breng alles zachtjes aan de kook, ***
Laat het stoofpotje lekker zachtjes pruttelen tot de kippendijtjes helemaal zacht en gaar zijn.
Vlak voor het opdienen de zure room en de peterselie door de saus roeren.
Vanaf *** kun je alles in de slowcooker doen. Plm. 4 tot 4 1/2 uur in de slowcooker op low en dan lekker smullen.

Serveertip

Lekker met pasta of rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top